میلاد ارباب مبارک
میلاد پیامبر
هفت سین قرآنی
نوروز، از نفس های معتدل بهار می تراود و در سفره گلدار هفت سین دمیده می شود؛ سفره ای که در آن ماهی قرمزی، تکرار تازه زندگی را میان تنگ کوچکی از آب گوشزد می کند.
نوروز، هفت سین را از بازار بهار می آورد و با سلیقه می چیند تا عشق را از پس گونه های سرخ «سیب»، هدیه کند، تا شمه ای از بهشت را از لابه لای گلبرگ های «سنبل»، به ارمغان آورد. حالا برکت را در طعم پر از شیرینی و گندم «سمنو» می توان چشید.
می توان با گیسوان شانه خورده سبزه ای جوان که تکه ای از طبیعت را به خانه آورده، طراوت را دسته کرد و دانه دانه «سکه های نو» را که در کنار سفره برق می زنند و بوی عید می دهند، در دست های کودکانه کاشت تا شوق معصوم کودکی، در باغ چشمشان بشکوفد.
پابه پای شگفتی هایی که در این دایره از هم پیشی می گیرند، آنچه در نگاه نافذ انسان آرمیده است، به بلندای رتبه خویش برمی خیزد و کتاب طبیعت را تنها در قاب کوچک پنجره ورق نمی زند و هفت سین سفره دل را به سنبل و سیب و سبزه و… خلاصه نمی کند تا هفت «سلام» آسمانی از معجزه بیان، نص قرآن به سرای سینه اش میهمان شود؛ میهمانی که در سنت ایرانی ـ اسلامی، بالانشین رواق سینه هاست:
«سَلامٌ قَوْلاً مِنْ رَبِّ رَحیمٍ»
درودی است که از جانب بی همتا خداوند، ارسال می شود؛ بی آنکه واسطه ای پیام آور این محبت باشد.
«سَلامٌ هِیَ حَتّی مَطْلَعِ الْفَجْرِ»
برکت و سلام در پرده شب هایی است که به بیداری دل، زنده می داریم تا تولد سپیده، افق را چراغانی کند.
«سَلامٌ عَلی نُوحٍ فِی الْعالَمینَ»
«سلام» و «رحمت» خداوند جاری است تابنده بر نوح؛ او که سکان کشتی رسالت را رو به سمت ساحل توحید، به دست گرفت.
«سَلامٌ عَلی إِبْراهیمَ»
و ابراهیم که برای شکستن شرک، مجسمه های سنگی را تبر زد.
«سَلامٌ عَلی مُوسی وَ هارُونَ»
و موسی که از کفر و بهانه های بنی اسرائیل، نبوتش را به ستوه نیامد و هارون که حق برادری را به جای آورد.
«سَلامٌ عَلی آلِ یاسینَ وَ سَلامٌ عَلَی الْمُرْسَلینَ»
«سلام» و «رحمت» خداوند بر «آل یاسین» و جامعه انبیا، رسولان حقیقت که امانتدار الهام الهی بودند تا فطرت پرستش را از حوالی لانه بت ها و بیراهه مکاتب و جهل و خرافات دور سازند
مناسبت های ماه رجب
مناسبت های ماه رجب
۱ - ولادت محمد باقر، پنجمین امام شیعه دوازدهامامی (۵۷ قمری)
۳ - شهادت جانسوز علی النقی، دهمین امام شیعه دوازدهامامی (۲۵۴ قمری)
۱۰ - ولادت محمد تقی، نهمین امام شیعه دوازدهامامی (۱۹۵ قمری)
۱۳ - ولادت علی بن ابیطالب، نخستین امام شیعیان و خلیفه و وصی رسول الله (۳۰ عامالفیل برابر با ۲۳ پیش از هجری قمری)
روز پدر (در ایران)
۱۳ - آغاز ایام البیض (ایام سه روزه اعتکاف: ۱۳، ۱۴ و ۱۵ رجب)
۱۵ - شهادت حضرت علیا مخدره زینب الکبری بنت علی، (۶۲ قمری)
۱۵ - تغییر قبله مسلمین، (۲ قمری)
۲۲ - درگذشت معاویة بن ابیسفیان
۲۵ - شهادت جانسوز موسی کاظم، هفتمین امام شیعه دوازدهامامی (۱۸۳ قمری)
۲۷ - عید مبعث، سالروز بعثت پیامبر اسلام در جهان اسلام (سال اول عام الفیل برابر با ۱۳ پیش از هجری قمری)
رجب
رَجَب یا رَجَب المُرَجَّب (به عربی: رَجَب) هفتمین ماه از ماههای قمری و یکی از ماههای حرام است. در زمان جاهلیت رجب ماه مقدسی بود، در آن برای خدایان قربانی میشد و جنگ در آن حرام بود. پس از ظهور اسلام انحرافات به تدریج از بین رفتند. در حدیث مهمی از پیامبر اسلام آمده: «رجب ماه خداست، شعبان ماه من است و رمضان ماه مردم من است.» که رجب را همپایهٔ دو ماه مبارک دیگر نهادهاست. همچنین از او نقل است که هرکس یک روز در ماه رجب روزه بگیرد مانند آن است که یک ماه را روزه گرفته است. طبق روایات اسلامی ماه رجب، ماه تهذیب و عبادت و خودسازی، و آغاز یک دوره جدید سلوک به سوی خداست.
لیلة الرغائب به نخستین شب جمعهٔ ماه رجب گفته میشود. وقوع مناسبتهای تاریخی متعدد صدر اسلام در این ماه آن را به زمان برجستهای از سال تبدیل کردهاست.
اینگونه حضرت فاطمه (علیها السلام) را الگو قرار دهیم
نويسنده:حمید رضا اصغری
منبع اختصاصی: راسخون
چکیده
الگو به معنای نمونه برداری است. اگر در زندگی روزمرهی خود نگاهی اجمالی بیندازیم اشتباهات زیادی از جانب خودمان یا از طرف دیگران خواهیم دید که اگر بخواهیم عامل این اشتباهات را بررسی کنیم و عیب مسئله را جستجو نمایین حتماً به این مسئله برخورد میکنیم که در جامعهی ما الگوهای رفتاری و اخلاقی همچنین الگوی های عملی ما مسلمانان تغییر کرده است، گاهی دوستمان را برای خود الگو قرار میدهیم و تمام خصوصیات او را (چه خوب و چه بد) سعی میکنیم در رفتارمان پیاده نماییم، گاهی افعال و رفتار یک بازیگر تلویزیون یا یک خواننده را برای خود الگو قرار میدهیم، بعضی از افراد نیز سعی میکنند از افراد شرور جامعه خود الگو برداری کنند، برای همین است که اشتباهات ما در زندگی امروز جامعه بشریت بسیار زیاد گشته است و هر چه به سوی آینده نیز حرکت مینماییم از اینگونه اشتباهات روز به روز افزایش پیدا میکند. علت اینکه تغییر الگو را عامل اشتباهات جامعه میدانم این است که ما مسلمانان از لحاظ قانون بهترین کتاب قانون را دارا هستیم که آن کتاب قرآن است، از لحاظ راهنما نیز بهترین خلق عالم یعنی خاتم انبیاء حضرت مصطفی (صَلَّی اللهُ عَلَیهِ وَ آلِهِ وَ سَلَّم) راهنمای ما هستند. پس آنچه موجب خطا و اشتباه کارهای ما مسلمانان شده است عدم الگو برداری ما از راهنمای خود میباشد یعنی اگر ما مسلمانان به الگوهایی که خداوند آنها را برای ما قرار داده است نگاه کنیم و اعمال و رفتار ایشان را الگو و سر لوحهی زندگی خودمان قرار دهیم هرگز در زندگی دچار اشتباه نخواهیم شد. آنچه را ما در این جا دنبال میکنیم این است که به چند نمونه از اعمال و رفتار حضرت زهرا (علیها السلام) اشاره مینماییم و هدف ما نیز از این مقاله این است که فقط بفهمیم اگر الگو ما درست باشد تا چه اندازه از اشتباهاتمان کاهش مییابد و در مقابل با اصلاح اعمال و رفتارمان تا چه اندازه زندگی اجتماعی و فردی ما را تغییر میکند.
کلید واژه: الگو، عبادت، همسر داری، تربیت فرزند، حجاب و عفاف
معرفی کتاب روشنای آینده
رهبر انقلاب با نگاه حکیمانه بارها در برابر توطئههای دشمن جهت دلسرد کردن و ناامید کردن مردم به سخنرانی پرداختهاند و آیندهی انقلاب اسلامی را روشن و درخشان معرفی کردهاند.
کتاب «روشنای آینده» بهطور جامع، وعدههای رهبر انقلاب را در مورد آیندهی پیش روی ملت ایران و نظام اسلامی جمعآوری کرده است.