جزوه پژوهشی
#جزوه پژوهشی، معاونت پژوهش حوزه علمیه اهل البیت(ع) ملک شهر
تاریخ:22/4/99
موضوع:نکات مورد توجه در نوشتن چکیده و مقدمه در مقاله:
چکیده:
از سه جزء تشکیل شده:
الف) عنوان: باید نو، جذاب، گویا و کوتاه باشد( حداکثر کوتاهی که گویا باشد و حداقل گویایی که کوتاه باشد – جزئی و به دور از ابهام باشد)
ب)کلید واژگان: حداقل 3 و حداکثر 7 کلمه می باشد( بین 4 تا 6 بهترین حالت است اما اگر به اجبار 3 یا 7 کلمه باشد اشکالی ندارد) و محور کلام مقاله است که با سرچ آن می توان به مقاله مورد نظر دسترسی پیدا کرد.
ج)چکیده: شمه کلی از مقاله است که بین 150 الی 250 کلمه است ولی به اضطرار تا 300 کلمه هم اشکالی ندارد. چکیده یک پاراگراف است و دارای 6 مرحله: تبیین موضوع، ضرورت، روش جمع آوری اطلاعات و انجام تحقیق، کاربردی کردن پژوهش یا تأثیر نهایی آن(هدف)، مراحل،یافته ها
مقدمه:
مقدمه باید حدودا یک هشتم مقاله را به خود اختصاص دهد( در مقاله 15-25 صفحه ای باید یک و نیم صفحه مقدمه باشد). مقدمه حلقه ارتباطی کلیات بحث مورد نظر با بدنه است و همان چکیده است ولی به شکل مبسوط تر. تفاوتش با چکیده در این است که یافته ها را ندارد و مراحل گسترده تر بیان می شود و دو جرء اضافه تر دارد: پیشینه تحقیق و سؤالات تحقیق.
این دو جزء در مقدمه بسیار حائز اهمیت است که باید به صورت تیتر یا در ضمن متن مقدمه ذکر شود در غیر این صورت بخش اعظم از نمره مقدمه را از دست خواهد داد.
پیشینه تحقیق:
پیشینه تحقیق را می آوریم تا نشان دهیم چه پژوهش هایی در مورد موضوع مورد نظر صورت گرفته است که یا تحقیقی صورت نگرفته یا صورت گرفته و ما به طور شاخص تر می خواهیم به ان بپردازیم. و باید در حالت دوم حتما تفاوت کار خود را با دیگر آثار بیان کنیم وگرنه ارزشی ندارد چرا که تحقیق نو و جدیدی انجام نشده است. پس وقتی ارزشمند است که انگیزه و زوایای دید خود را در مورد طرح موضوع با توجه به پیشینه بیان کرده باشیم.
سوالات تحقیق:
الف) سؤال اصلی: عنوان تحقیق را تشکیل می دهد
ب)سؤالات فرعی: فصل های تحقیق را تشکیل می دهند
تشبیه مقاله به انسان:
چکیده: سر
عنوان: چشم ها
کلید واژگان: دهان
مقدمه: گردن
بدنه: بدن
منابع: پاها